Γραφείο Τελετών Γαλάτσι

Το Γραφείο Τελετών Ι.Ν Ευσταθίου αναλαμβάνει Τελετές Κηδείες σε όλες τις περιοχές, πάντα με σεβασμό και συνέπεια.

Γραφείο Τελετών Γαλάτσι: Η εμπειρία που διαθέτουμε από το 1985 μας βοηθά να πραγματοποιούμε κηδείες στο Γαλάτσι με σεβασμό στον εκλιπόντα και την οικογένειά του.

Γραφείο Τελετών Γαλάτσι

Το τελευταίο πράγμα που έχετε στο μυαλό σας μπορεί να είναι η οργάνωση της κηδείας. Το Γραφείο Τελετών Ι.Ν Ευσταθίου, παρέχει υποστήριξη, καθοδήγηση και παρηγοριά κατά τη διάρκεια αυτών των δύσκολων στιγμών. Με το καταρτισμένο προσωπικό, την προσοχή στη λεπτομέρεια και την αφοσίωσή  , το γραφείο τελετών μας διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο στο να βοηθήσει τις οικογένειες να ξεπεράσουν τη δύσκολη διαδικασία του αποχαιρετισμού των αγαπημένων τους προσώπων.

Τα Γραφείο Τελετών απασχολεί αφοσιωμένους επαγγελματίες που κατανοούν τη συναισθηματική επιβάρυνση της απώλειας ενός αγαπημένου προσώπου. Αυτά τα μέλη είναι έμπειρα στο χειρισμό των πρακτικών πτυχών των ρυθμίσεων της κηδείας, προσφέροντας παράλληλα υποστήριξη και καθοδήγηση στις οικογένειες που πενθούν. Η δέσμευσή τους να παρέχουν εξατομικευμένη φροντίδα διασφαλίζει ότι κάθε λεπτομέρεια φροντίζεται με τη μεγαλύτερη δυνατή προσοχή και σεβασμό.

 Ολοκληρωμένες υπηρεσίες κηδείας

Το γραφείο Τελετών προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών που ανταποκρίνονται στις ατομικές ανάγκες και προτιμήσεις. Βοηθάει στο συντονισμό κάθε πτυχής της κηδείας, συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς του νεκρού, της λήψης των απαραίτητων αδειών και πιστοποιητικών, την αποστολή στεφάνων, της προετοιμασίας των κηδειόσημων κ.α.  . Το Γραφείο Τελετών μας είναι ικανό να προσαρμόζει τις υπηρεσίες ώστε να αντικατοπτρίζουν τη μοναδική ζωή και προσωπικότητα του αποθανόντος, εξασφαλίζοντας έναν ουσιαστικό και αξέχαστο αποχαιρετισμό.

Είμαστε στη διάθεσή σας
όλο το 24ώρο

Για να σας εξυπηρετήσουμε τις δύσκολες αυτές ώρες αλλά και να
σας κατευθύνουμε με απόλυτη οργάνωση και συνέπεια.

Οι τιμές καθορίζονται σύμφωνα με τις υπηρεσίες και τα προϊόντα.

Το τελικό κόστος επηρεάζεται από το Κοιμητήριο που θα γίνει η ταφή και αυτό γιατί οι χρεώσεις ποικίλουν ανα Κοιμητήριο και Δήμο.

Τηλέφωνο Επικοινωνίας:
2109958691

Επικοινωνήστε μαζί μας

Στοιχεία
Επικοινωνίας

Δωδεκανήσου 6, Άλιμος 174 56
2109958691
6948556166
info@teleteseustathiou.gr

Φόρμα
Επικοινωνίας

Faq Γραφείο τελετών

Οι διαστάσεις ενός φέρετρου για τον νεκρό μπορεί να ποικίλλουν ανάλογα με διάφορους παράγοντες, όπως οι πολιτιστικές παραδόσεις, οι προσωπικές προτιμήσεις και το μέγεθος του νεκρού. Αν και δεν υπάρχουν σταθερές διαστάσεις για τα φέρετρα, υπάρχουν γενικές κατευθυντήριες γραμμές που μπορούν να βοηθήσουν στον καθορισμό του κατάλληλου μεγέθους.

Τα τυπικά φέρετρα συνήθως κυμαίνονται σε μήκος από περίπου 6 πόδια έως 8 πόδια, με πλάτος που κυμαίνεται από 22 ίντσες έως 28 ίντσες. Αυτές οι διαστάσεις έχουν σχεδιαστεί για να φιλοξενούν το μέσο σώμα ενός ενήλικα. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα φέρετρα μπορούν να προσαρμοστούν ώστε να ανταποκρίνονται στις συγκεκριμένες ανάγκες του αποθανόντος.

Για παράδειγμα, τα μεγαλόσωμα άτομα μπορεί να χρειάζονται υπερμεγέθη φέρετρα για να εξασφαλιστεί η σωστή εφαρμογή. Αυτά τα μεγαλύτερα φέρετρα μπορεί να έχουν μήκος από περίπου 7 πόδια έως 9 πόδια και μπορεί να έχουν πλάτος 30 ίντσες ή περισσότερο. Από την άλλη πλευρά, τα φέρετρα για βρέφη και παιδιά έχουν γενικά μικρότερες διαστάσεις, αντανακλώντας το μικρότερο μέγεθός τους.

Οι πολιτιστικές παραδόσεις μπορούν επίσης να επηρεάσουν τις διαστάσεις ενός φέρετρου. Για παράδειγμα, ορισμένοι πολιτισμοί προτιμούν φέρετρα ορθογώνιου σχήματος, ενώ άλλοι επιλέγουν πιο μοναδικά σχήματα, όπως οκταγωνικά ή εξαγωνικά. Αυτές οι παραλλαγές στο σχήμα μπορούν να επηρεάσουν τις συνολικές διαστάσεις του φέρετρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εσωτερικές διαστάσεις ενός φέρετρου μπορεί να διαφέρουν από τις εξωτερικές διαστάσεις. Οι εσωτερικές διαστάσεις είναι συνήθως μικρότερες από τις εξωτερικές διαστάσεις λόγω του πάχους των τοιχωμάτων του φέρετρου. Αυτό είναι σημαντικό να λαμβάνεται υπόψη κατά την επιλογή ενός φέρετρου, ώστε να διασφαλίζεται μια άνετη εφαρμογή για τον νεκρό.

Ο σκοπός ενός φέρετρου είναι να χρησιμεύσει ως τόπος τελικής ανάπαυσης για τον αποθανόντα. Είναι ένα δοχείο που συγκρατεί το σώμα, παρέχοντας έναν αξιοπρεπή και σεβαστό τρόπο προετοιμασίας για την ταφή ή την αποτέφρωση. Τα φέρετρα χρησιμοποιούνται εδώ και αιώνες και αποτελούν αναπόσπαστο μέρος των ταφικών παραδόσεων και πρακτικών σε πολλούς πολιτισμούς σε όλο τον κόσμο.

Ένας από τους κύριους σκοπούς ενός φέρετρου είναι η προστασία του σώματος του νεκρού. Παρέχει έναν ασφαλή και κλειστό χώρο που συμβάλλει στην αποτροπή της καταστροφής ή της διατάραξης του σώματος. Τα φέρετρα είναι συνήθως κατασκευασμένα από ανθεκτικά υλικά όπως ξύλο, μέταλλο ή πέτρα, διασφαλίζοντας ότι το σώμα παραμένει ανέπαφο κατά τη μεταφορά και την ταφή.

Επιπλέον, τα φέρετρα εξυπηρετούν και έναν τελετουργικό και συμβολικό σκοπό. Συχνά σχεδιάζονται και κατασκευάζονται με περίπλοκες λεπτομέρειες και διακοσμητικά στοιχεία, αντανακλώντας πολιτιστικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις. Για παράδειγμα, σε ορισμένους πολιτισμούς, τα φέρετρα μπορεί να κοσμούνται με θρησκευτικά σύμβολα, εξατομικευμένες χαράξεις ή διακοσμητικές λαβές. Τα στοιχεία αυτά συμβάλλουν στη συνολική μνημόνευση και τον εορτασμό του αποθανόντος.

Τα φέρετρα διαδραματίζουν επίσης λειτουργικό ρόλο στη διευκόλυνση της διαδικασίας του πένθους. Παρέχουν ένα κεντρικό σημείο κατά τη διάρκεια της κηδείας, επιτρέποντας στην οικογένεια και τους φίλους να συγκεντρωθούν γύρω τους και να αποτίσουν τα σέβη τους στον αποθανόντα. Η παρουσία ενός φέρετρου μπορεί να δημιουργήσει μια αίσθηση κλεισίματος και να παρέχει μια φυσική αναπαράσταση του τόπου τελικής ανάπαυσης του αποθανόντος.

Εκτός από τη συναισθηματική και τελετουργική τους σημασία, τα φέρετρα έχουν επίσης και πρακτικές πτυχές. Βοηθούν στον περιορισμό τυχόν σωματικών υγρών ή οσμών, εξασφαλίζοντας ένα υγιεινό και σεβαστό περιβάλλον. Τα φέρετρα διευκολύνουν επίσης τους εργαζόμενους στο νεκροταφείο ή το προσωπικό του κρεματόριου να χειρίζονται και να μεταφέρουν τον νεκρό.

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται συνήθως για την κατασκευή ενός φέρετρου μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τις πολιτιστικές και προσωπικές προτιμήσεις. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά υλικά που χρησιμοποιούνται συνήθως στην κατασκευή φέρετρων σε διάφορες περιοχές.

Το ξύλο είναι ένα από τα πιο παραδοσιακά και ευρέως χρησιμοποιούμενα υλικά για την κατασκευή φέρετρων. Τα σκληρά ξύλα όπως η δρυς, το μαόνι και η κερασιά είναι δημοφιλείς επιλογές λόγω της ανθεκτικότητας και της αισθητικής τους. Τα μαλακά ξύλα όπως το πεύκο και ο κέδρος χρησιμοποιούνται επίσης συνήθως για την προσιτή τιμή τους και την ευκολία κατασκευής τους.

Τα μεταλλικά φέρετρα είναι μια άλλη επιλογή που κερδίζει ολοένα και μεγαλύτερη δημοτικότητα. Τυπικά κατασκευασμένα από χάλυβα, αυτά τα φέρετρα προσφέρουν μια πιο ανθεκτική και ασφαλή επιλογή. Τα χαλύβδινα φέρετρα μπορούν να προσαρμοστούν περαιτέρω με διάφορα φινιρίσματα, όπως βουρτσισμένα ή γυαλισμένα, για να ταιριάζουν στις ατομικές προτιμήσεις.

Τα τελευταία χρόνια έχουν εισαχθεί στην αγορά φέρετρων φιλικά προς το περιβάλλον υλικά. Τα φέρετρα από μπαμπού γίνονται όλο και πιο δημοφιλή λόγω της βιώσιμης φύσης και της φυσικής ομορφιάς τους. Αυτά τα φέρετρα κατασκευάζονται από ανανεώσιμες πηγές μπαμπού, καθιστώντας τα μια περιβαλλοντικά συνειδητή επιλογή.