Γραφείο Τελετών Ζωγράφου

Το Γραφείο Τελετών Ι.Ν Ευσταθίου αναλαμβάνει Τελετές Κηδείες σε όλες τις περιοχές, πάντα με σεβασμό και συνέπεια.

Γραφείο Τελετών Ζωγράφου: Η εμπειρία που διαθέτουμε από το 1985 μας βοηθά να πραγματοποιούμε κηδείες στου Ζωγράφου με σεβασμό στον εκλιπόντα και την οικογένειά του.

Η απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου είναι αναμφισβήτητα μια από τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής. Κατά τη διάρκεια αυτών των συναισθηματικά συγκλονιστικών στιγμών, το Γραφείο Τελετών Ι.Ν. Ευσταθίου  διαδραματίζει ζωτικό ρόλο στην παροχή υποστήριξης, καθοδήγησης και εξατομικευμένων υπηρεσιών. 

Υπηρεσίες σχεδιασμού κηδειών

Το γραφείο τελετών είναι εξοπλισμένο με έμπειρους επαγγελματίες που ειδικεύονται στον προγραμματισμό κηδειών. Μπορούν να σας καθοδηγήσουν σε όλη τη διαδικασία, διασφαλίζοντας ότι οι επιθυμίες του αγαπημένου σας προσώπου γίνονται σεβαστές και ότι γίνονται όλες οι απαραίτητες ρυθμίσεις.

Γραφείο Τελετών Ζωγράφου

Υπηρεσίες μνημοσύνου και τελετές

Το γραφείο τελετών παρέχει έναν ανακουφιστικό χώρο για επιμνημόσυνες υπηρεσίες και τελετές. Αυτές οι υπηρεσίες μπορούν να εξατομικευτούν ώστε να αντικατοπτρίζουν τη μοναδική προσωπικότητα, τις αξίες και τις πεποιθήσεις του αγαπημένου σας προσώπου. 

Υπηρεσίες αποτέφρωσης

Το γραφείο τελετών προσφέρει υπηρεσίες αποτέφρωσης ως εναλλακτική λύση στην παραδοσιακή ταφή. 

Είμαστε στη διάθεσή σας
όλο το 24ώρο

Για να σας εξυπηρετήσουμε τις δύσκολες αυτές ώρες αλλά και να
σας κατευθύνουμε με απόλυτη οργάνωση και συνέπεια.

Οι τιμές καθορίζονται σύμφωνα με τις υπηρεσίες και τα προϊόντα.

Το τελικό κόστος επηρεάζεται από το Κοιμητήριο που θα γίνει η ταφή και αυτό γιατί οι χρεώσεις ποικίλουν ανα Κοιμητήριο και Δήμο.

Τηλέφωνο Επικοινωνίας:
2109958691

Επικοινωνήστε μαζί μας

Στοιχεία
Επικοινωνίας

Δωδεκανήσου 6, Άλιμος 174 56
2109958691
6948556166
info@teleteseustathiou.gr

Φόρμα
Επικοινωνίας

Faq γραφείο τελετών

Ναι, υπάρχουν ειδικές απαιτήσεις για τη μεταφορά ανθρώπινων λειψάνων. Οι απαιτήσεις αυτές ποικίλλουν ανάλογα με τη χώρα και ακόμη και τις ειδικές συνθήκες που περιβάλλουν τη μεταφορά. Ακολουθούν ορισμένες συνήθεις ειδικές απαιτήσεις που ενδέχεται να ισχύουν:

1. Τεκμηρίωση: Στις περισσότερες περιπτώσεις, απαιτείται ειδική τεκμηρίωση για τη μεταφορά ανθρώπινων λειψάνων. Αυτό περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, πιστοποιητικό θανάτου, πιστοποιητικό ταρίχευσης (εάν υπάρχει) και άδεια μεταφοράς. Τα έγγραφα αυτά διασφαλίζουν ότι τα λείψανα μεταφέρονται νόμιμα και ότι υπάρχει αρχείο της διαδικασίας.

2. Συσκευασία και περιέκτες: Τα ανθρώπινα λείψανα πρέπει να συσκευάζονται κατάλληλα και να τοποθετούνται σε κατάλληλα δοχεία για τη μεταφορά. Αυτό γίνεται για να διασφαλιστεί ότι τα λείψανα προστατεύονται και ότι δεν υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης ή διαρροής. Για παράδειγμα, εάν τα λείψανα μεταφέρονται αεροπορικώς, συνήθως απαιτείται αεροστεγής και στεγανός περιέκτης.

3. Κανονισμοί μεταφοράς: Οι διάφοροι τρόποι μεταφοράς έχουν τους δικούς τους κανονισμούς για τη μεταφορά ανθρώπινων λειψάνων. Για παράδειγμα, εάν τα λείψανα μεταφέρονται αεροπορικώς, ενδέχεται να υπάρχουν περιορισμοί όσον αφορά το μέγεθος και το βάρος του περιέκτη, καθώς και ειδικές οδηγίες για το χειρισμό και τη φόρτωση. Είναι σημαντικό να συμμορφώνεστε με αυτούς τους κανονισμούς για να διασφαλίσετε μια ομαλή και ασφαλή διαδικασία μεταφοράς.

4. Διεθνείς μεταφορές: Κατά τη μεταφορά ανθρώπινων λειψάνων μέσω διεθνών συνόρων, ενδέχεται να ισχύουν πρόσθετες απαιτήσεις. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει την απόκτηση αδειών, τη συμμόρφωση με τους τελωνειακούς κανονισμούς και τη συνεργασία με τις τοπικές αρχές για να διασφαλιστεί η ομαλή μετακίνηση των λειψάνων. Είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε τις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες για να κατανοήσετε τις ειδικές απαιτήσεις για τη διεθνή μεταφορά.

5. Πολιτιστικά και θρησκευτικά ζητήματα: Οι πολιτιστικές και θρησκευτικές πρακτικές ενδέχεται να υπαγορεύουν ορισμένες απαιτήσεις για τη μεταφορά ανθρώπινων λειψάνων. Για παράδειγμα, ορισμένοι πολιτισμοί ενδέχεται να απαιτούν την εκτέλεση συγκεκριμένων τελετουργιών ή τελετών κατά τη μεταφορά. Είναι σημαντικό να λαμβάνονται υπόψη και να γίνονται σεβαστές αυτές οι πρακτικές για να διασφαλιστεί ότι η διαδικασία διεξάγεται με πολιτισμικά ευαίσθητο τρόπο.

Για να επικοινωνήσετε με ένα γραφείο τελετών για τη μεταφορά συγγενών ή για περαιτέρω ερωτήσεις και βοήθεια, υπάρχουν μερικές κοινές μέθοδοι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε:

1. Τηλεφωνική κλήση: Ο πιο άμεσος και άμεσος τρόπος για να επικοινωνήσετε με ένα γραφείο τελετών είναι να καλέσετε τον αριθμό τηλεφώνου του. Τα γραφεία τελετών διαθέτουν συνήθως μια ειδική τηλεφωνική γραμμή που είναι επανδρωμένη κατά τις εργάσιμες ώρες. Μπορείτε να βρείτε τα στοιχεία επικοινωνίας τους στον ιστότοπό τους, σε τοπικούς καταλόγους ή ζητώντας σύσταση από κάποιον στην κοινότητά σας. Όταν καλείτε, να είστε προετοιμασμένοι να δώσετε σχετικές λεπτομέρειες, όπως το όνομά σας, το όνομα του αποθανόντος και τον σκοπό της κλήσης σας.

2. Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: Πολλά γραφεία τελετών παρέχουν επίσης διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για ερωτήσεις και βοήθεια. Αυτή η μέθοδος μπορεί να είναι βολική αν προτιμάτε τη γραπτή επικοινωνία ή αν έχετε λεπτομερείς ερωτήσεις που μπορεί να απαιτούν μεγαλύτερη διάρκεια απάντησης. Όταν συντάσσετε ένα email, φροντίστε να συμπεριλάβετε σημαντικές λεπτομέρειες, όπως τα στοιχεία επικοινωνίας σας, το όνομα του συγγενή σας και τυχόν συγκεκριμένες ερωτήσεις ή ανησυχίες που μπορεί να έχετε.

3. Φόρμα επικοινωνίας στον ιστότοπο: Πολλές ιστοσελίδες γραφείων κηδειών διαθέτουν μια φόρμα επικοινωνίας την οποία μπορείτε να συμπληρώσετε για να υποβάλετε το ερώτημά σας ή το αίτημά σας για βοήθεια. Αυτές οι φόρμες συνήθως απαιτούν να δώσετε το όνομά σας, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τον αριθμό τηλεφώνου και ένα μήνυμα. Αυτή η επιλογή μπορεί να είναι χρήσιμη εάν προτιμάτε να μην στείλετε απευθείας ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή να κάνετε ένα τηλεφώνημα.

Ναι, η οικογενειακή μεταφορά από γραφείο τελετών είναι διαθέσιμη για διεθνείς μεταφορές. Το γραφείο τελε προσφέρουν υπηρεσίες επαναπατρισμού, οι οποίες περιλαμβάνουν τη μεταφορά του θανόντος και των μελών της οικογένειάς του σε άλλη χώρα για ταφή ή αποτέφρωση. Η υπηρεσία αυτή παρέχεται συχνά σε συνεργασία με διεθνή γραφεία κηδειών ή εξειδικευμένες εταιρείες μεταφορών.

Κατά τη διευθέτηση μιας διεθνούς μεταφοράς, το γραφείο τελετών θα χειριστεί όλα τα απαραίτητα λογιστικά στοιχεία για να διασφαλίσει μια ομαλή διαδικασία. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τη λήψη των απαιτούμενων εγγράφων, όπως πιστοποιητικά θανάτου και άδειες, και το συντονισμό με τις αρμόδιες αρχές τόσο στη χώρα καταγωγής όσο και στη χώρα προορισμού.

Όσον αφορά τις επιλογές μεταφοράς, τα γραφεία τελετών προσφέρουν συνήθως μια σειρά επιλογών για να καλύψουν τις συγκεκριμένες ανάγκες και προτιμήσεις της οικογένειας. Οι επιλογές αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν την αεροπορική μεταφορά, όπου ο νεκρός και τα μέλη της οικογένειάς του μεταφέρονται με αεροπλάνο, ή την επίγεια μεταφορά, η οποία περιλαμβάνει τη χρήση ειδικά σχεδιασμένων οχημάτων για μεταφορές μεγάλων αποστάσεων. Η επιλογή της μεταφοράς θα εξαρτηθεί από παράγοντες όπως η απόσταση που πρέπει να καλυφθεί, οι πολιτιστικές και θρησκευτικές εκτιμήσεις και ο προϋπολογισμός της οικογένειας.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το κόστος των διεθνών μεταφορών μπορεί να διαφέρει σημαντικά ανάλογα με παράγοντες όπως η απόσταση, η μέθοδος μεταφοράς και οι πρόσθετες υπηρεσίες που απαιτούνται. Οι οικογένειες θα πρέπει να συμβουλεύονται το γραφείο τελετών για να κατανοήσουν το συγκεκριμένο κόστος και τυχόν πρόσθετες αμοιβές ή χρεώσεις που μπορεί να ισχύουν.

Ακολουθεί ένα παράδειγμα που δείχνει πώς μπορεί να λειτουργήσει η οικογενειακή μεταφορά από ένα γραφείο τελετών για διεθνείς μεταφορές:

Ας υποθέσουμε ότι μια οικογένεια που διαμένει στις Ηνωμένες Πολιτείες χρειάζεται να μεταφέρει το νεκρό αγαπημένο της πρόσωπο στην πατρίδα του, την Ιταλία, για ταφή. Το γραφείο τελετών με το οποίο συνεργάζονται θα αναλάβει όλες τις απαραίτητες ρυθμίσεις. Θα συντονίσει τη διαδικασία επαναπατρισμού, συμπεριλαμβανομένης της απόκτησης των απαιτούμενων εγγράφων και αδειών τόσο από τις αμερικανικές όσο και από τις ιταλικές αρχές.

Στην περίπτωση αυτή, το γραφείο τελετών μπορεί να κανονίσει τη μεταφορά του νεκρού και των μελών της οικογένειας αεροπορικώς. Θα συνεργαστεί με αεροπορικές εταιρείες και εξειδικευμένες εταιρείες επαναπατρισμού για να διασφαλίσει ότι θα γίνουν οι απαραίτητες ρυθμίσεις για τη μεταφορά. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τη διευθέτηση των κατάλληλων φέρετρων ή δοχείων, τη διεκπεραίωση των τελωνειακών και μεταναστευτικών απαιτήσεων και τον συντονισμό της υλικοτεχνικής υποδομής του ταξιδιού.

Καθ' όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, το γραφείο τελετών θα παρέχει υποστήριξη και καθοδήγηση στην οικογένεια, διασφαλίζοντας ότι λαμβάνονται υπόψη οι ανάγκες και οι προτιμήσεις της. Θα ενημερώνει την οικογένεια σχετικά με την πρόοδο της μεταφοράς και θα παρέχει βοήθεια για οποιαδήποτε αναγκαία γραφειοκρατία ή τεκμηρίωση.