Γραφείο Τελετών Ηλιούπολη

Το Γραφείο Τελετών Ι.Ν Ευσταθίου αναλαμβάνει Τελετές Κηδείες σε όλες τις περιοχές, πάντα με σεβασμό και συνέπεια.

Γραφείο Τελετών Ηλιούπολη: Η εμπειρία που διαθέτουμε από το 1985 μας βοηθά να πραγματοποιούμε κηδείες στην Ηλιούπολη με σεβασμό στον εκλιπόντα και την οικογένειά του.

Η απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου είναι αναμφίβολα μια από τις πιο δύσκολες εμπειρίες που θα αντιμετωπίσει ποτέ ο καθένας μας. Κατά τη διάρκεια μιας τόσο δύσκολης περιόδου, το να έχετε ένα συμπονετικό και αξιόπιστο γραφείο κηδειών στο πλευρό σας μπορεί να κάνει όλη τη διαφορά. Το γραφείο τελετών προσφέρει μια σειρά από υπηρεσίες και υποστήριξης για να βοηθήσουν τις οικογένειες να τιμήσουν τους αγαπημένους τους και να ξεπεράσουν τη διαδικασία του πένθους. 

Σχεδιασμός και διευθέτηση της κηδείας

 Το γραφείο τελετών ειδικεύεται στην καθοδήγηση των οικογενειών κατά τη διαδικασία οργάνωσης μιας ουσιαστικής και εξατομικευμένης κηδείας. Διαθέτουν έμπειρους διευθυντές κηδειών που μπορούν να σας βοηθήσουν σε όλα, από την επιλογή του κατάλληλου φέρετρου ή τεφροδόχου μέχρι τη διευθέτηση της μεταφοράς και τον συντονισμό με τις υπηρεσίες του νεκροταφείου ή του αποτεφρωτηρίου. Το γραφείο τελετών Ι.Ν. Ευσταθίου κατανοεί ότι κάθε οικογένεια είναι μοναδική και συνεργάζεται στενά μαζί σας για να δημιουργήσουν μια υπηρεσία που θα τιμά τη ζωή και την κληρονομιά του αγαπημένου σας προσώπου.

Υποστήριξη και καθοδήγηση

 Όταν αντιμετωπίζετε την απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου, μπορεί να είναι συντριπτικό να περιηγηθείτε στα νομικά και διοικητικά καθήκοντα που την συνοδεύουν. Το γραφείο τελετών μπορεί να παρέχει υποστήριξη και καθοδήγηση, βοηθώντας σας να λάβετε τις απαραίτητες άδειες, πιστοποιητικά θανάτου και άλλα απαιτούμενα έγγραφα. Η τεχνογνωσία τους στο χειρισμό αυτών των θεμάτων διασφαλίζει ότι μπορείτε να επικεντρωθείτε στο πένθος και τη μνήμη του αγαπημένου σας προσώπου, ενώ εκείνοι αναλαμβάνουν τη διαχείριση των λογιστικών διαδικασιών.

Γραφείο Τελετών Ηλιούπολη

Υπηρεσίες προ-σχεδιασμού

 Το να σκεφτόμαστε τη δική μας θνητότητα δεν είναι ποτέ εύκολο, αλλά ο προσχεδιασμός της κηδείας σας μπορεί να φέρει γαλήνη τόσο σε εσάς όσο και στους αγαπημένους σας. Το γραφείο τελετών προσφέρει υπηρεσίες προσχεδιασμού, επιτρέποντάς σας να λάβετε εκ των προτέρων αποφάσεις σχετικά με τις ρυθμίσεις της κηδείας σας.

Είμαστε στη διάθεσή σας
όλο το 24ώρο

Για να σας εξυπηρετήσουμε τις δύσκολες αυτές ώρες αλλά και να
σας κατευθύνουμε με απόλυτη οργάνωση και συνέπεια.

Οι τιμές καθορίζονται σύμφωνα με τις υπηρεσίες και τα προϊόντα.

Το τελικό κόστος επηρεάζεται από το Κοιμητήριο που θα γίνει η ταφή και αυτό γιατί οι χρεώσεις ποικίλουν ανα Κοιμητήριο και Δήμο.

Τηλέφωνο Επικοινωνίας:
2109958691

Επικοινωνήστε μαζί μας

Στοιχεία
Επικοινωνίας

Δωδεκανήσου 6, Άλιμος 174 56
2109958691
6948556166
info@teleteseustathiou.gr

Φόρμα
Επικοινωνίας

Faq γραφείο τελετών

Η αποτέφρωση είναι ένα πολύπλοκο θέμα όσον αφορά τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της. Ενώ έχει ορισμένα πλεονεκτήματα, θέτει επίσης ορισμένες προκλήσεις που πρέπει να ληφθούν υπόψη.

Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα της αποτέφρωσης είναι ότι μπορεί να μειώσει σημαντικά τον όγκο των παραγόμενων αποβλήτων. Με την καύση των στερεών αποβλήτων, η αποτέφρωση μπορεί να μειώσει τον όγκο τους έως και 90%. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα επωφελές σε περιοχές όπου ο χώρος υγειονομικής ταφής είναι περιορισμένος ή μη διαθέσιμος. Επιπλέον, η αποτέφρωση μπορεί να παράγει ενέργεια με τη μορφή θερμότητας ή ηλεκτρισμού, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την τροφοδοσία κοντινών εγκαταστάσεων ή ακόμη και για την τροφοδότηση του δικτύου.

Ωστόσο, η αποτέφρωση έχει επίσης ορισμένα περιβαλλοντικά μειονεκτήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Μία από τις κύριες ανησυχίες είναι η εκπομπή ρύπων και αερίων του θερμοκηπίου κατά τη διαδικασία αποτέφρωσης. Οι εκπομπές αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν διοξείδιο του άνθρακα, οξείδια του αζώτου, διοξείδιο του θείου και βαρέα μέταλλα. Παρόλο που οι σύγχρονοι αποτεφρωτήρες είναι εξοπλισμένοι με προηγμένα συστήματα ελέγχου της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, εξακολουθεί να υπάρχει η πιθανότητα απελευθέρωσης αυτών των ρύπων στην ατμόσφαιρα.

Για να μετριαστούν αυτές οι περιβαλλοντικές ανησυχίες, έχουν εισαχθεί αυστηροί κανονισμοί και τεχνολογικές εξελίξεις. Τα προηγμένα συστήματα ελέγχου της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, όπως οι καθαριστές, τα ηλεκτροστατικά φίλτρα και τα υφασμάτινα φίλτρα, χρησιμοποιούνται για τη σύλληψη και την απομάκρυνση της πλειονότητας των ρύπων πριν από την απελευθέρωσή τους στον αέρα. Επιπλέον, η συνεχής παρακολούθηση των εκπομπών εξασφαλίζει τη συμμόρφωση με τα περιβαλλοντικά πρότυπα.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι η σύνθεση των αποβλήτων που αποτεφρώνονται παίζει καθοριστικό ρόλο στον καθορισμό των περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Ορισμένα υλικά αποβλήτων, όπως τα πλαστικά, μπορούν να απελευθερώσουν τοξικά αέρια κατά την καύση, επιδεινώνοντας περαιτέρω τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της αποτέφρωσης.

Τελικά, η φιλικότητα της αποτέφρωσης προς το περιβάλλον εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως η αποτελεσματικότητα της διαδικασίας αποτέφρωσης, ο τύπος των αποβλήτων που καίγονται και η εφαρμογή κατάλληλων μέτρων ελέγχου της ρύπανσης. Για να καταστεί η αποτέφρωση μια πιο φιλική προς το περιβάλλον επιλογή, είναι σημαντικό να επενδύουμε σε προηγμένες τεχνολογίες και να βελτιώνουμε συνεχώς τις πρακτικές διαχείρισης των αποβλήτων.

Ναι, υπάρχουν νομικές διατάξεις για την αποτέφρωση σε πολλές χώρες του κόσμου. Οι συγκεκριμένοι νόμοι και κανονισμοί που αφορούν την αποτέφρωση μπορεί να διαφέρουν από τη μία δικαιοδοσία στην άλλη, αλλά υπάρχουν ορισμένα κοινά στοιχεία που συνήθως περιλαμβάνονται.

Στις περισσότερες χώρες, η νομιμότητα της αποτέφρωσης καθορίζεται μέσω της νομοθεσίας ή των κανονισμών που διέπουν τις πρακτικές κηδείας και τα κρεματόρια. Αυτοί οι νόμοι συχνά περιγράφουν τις απαιτήσεις και τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθούνται κατά τη διενέργεια μιας αποτέφρωσης.

Επιπλέον, υπάρχουν συνήθως κανονισμοί που διασφαλίζουν ότι η διαδικασία αποτέφρωσης διεξάγεται με σεβασμό και αξιοπρέπεια. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει κατευθυντήριες γραμμές για το χειρισμό και τη διάθεση της τέφρας, καθώς και περιορισμούς σχετικά με τους τύπους υλικών που μπορούν να αποτεφρωθούν.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ενώ η αποτέφρωση είναι γενικά νόμιμη, ενδέχεται να υπάρχουν περιορισμοί ή ειδικές απαιτήσεις ανάλογα με τις περιστάσεις. Για παράδειγμα, ορισμένες θρησκευτικές ή πολιτιστικές πρακτικές μπορεί να έχουν ειδικές οδηγίες ή διαδικασίες για την αποτέφρωση. Συνιστάται πάντα να συμβουλεύεστε τους τοπικούς νόμους και κανονισμούς, καθώς και τυχόν σχετικές θρησκευτικές ή πολιτιστικές πρακτικές, για να διασφαλίσετε ότι πληρούνται όλες οι νομικές απαιτήσεις.

Η διάρκεια της διαδικασίας αποτέφρωσης μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με διάφορους παράγοντες. Κατά μέσο όρο, η όλη διαδικασία διαρκεί συνήθως περίπου 2-3 ώρες. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτό το χρονικό διάστημα μπορεί να διαφέρει ανάλογα με ορισμένες μεταβλητές, όπως το μέγεθος και το βάρος του νεκρού, ο τύπος του εξοπλισμού αποτέφρωσης που χρησιμοποιείται και τυχόν πρόσθετες διαδικασίες ή υπηρεσίες που ζητούνται.

Για την καλύτερη κατανόηση της διαδικασίας αποτέφρωσης, ας δούμε τα γενικά βήματα που ακολουθούνται:

1. Προετοιμασία: Πριν ξεκινήσει η αποτέφρωση, το σώμα πρέπει να υποβληθεί σε προσεκτική προετοιμασία. Αυτό συνήθως περιλαμβάνει την αφαίρεση τυχόν κοσμημάτων ή προσωπικών αντικειμένων, καθώς και τη διασφάλιση της κατάλληλης ταυτοποίησης και της γραφειοκρατίας. Η σορός μπορεί επίσης να τοποθετηθεί σε δοχείο αποτέφρωσης ή φέρετρο κατάλληλο για τη διαδικασία.

2. Θέρμανση: Αφού ρυθμιστούν όλα, ο θάλαμος αποτέφρωσης προθερμαίνεται σε μια συγκεκριμένη θερμοκρασία, συνήθως μεταξύ 1.400 και 1.800 βαθμών Φαρενάιτ. Στη συνέχεια, το σώμα τοποθετείται μέσα στο θάλαμο και αρχίζει η πραγματική διαδικασία αποτέφρωσης.

3. Αποτέφρωση: Καθώς ο θάλαμος φτάνει στην απαραίτητη θερμοκρασία, η θερμότητα και οι φλόγες που παράγονται από καυστήρες αερίου ή προπανίου μειώνουν γρήγορα το σώμα στα βασικά του στοιχεία. Ο συνδυασμός των υψηλών θερμοκρασιών και της έντονης θερμότητας διασπά την οργανική ύλη, αφήνοντας πίσω θραύσματα οστών, που αναφέρονται ως αποτεφρωμένα λείψανα.

4. Ψύξη και συλλογή: Μετά τη διαδικασία αποτέφρωσης, ο θάλαμος αφήνεται να κρυώσει για κάποιο χρονικό διάστημα. Αφού κρυώσουν, τα λείψανα συλλέγονται προσεκτικά με τη χρήση εξειδικευμένων εργαλείων, όπως ο αποτεφρωτήρας, ο οποίος διασπά περαιτέρω τυχόν εναπομείναντα θραύσματα οστών σε λεπτή σκόνη.

5. Ολοκλήρωση της διαδικασίας: Στη συνέχεια, τα αποτεφρωμένα λείψανα τοποθετούνται συνήθως σε μια τεφροδόχο ή σε άλλο δοχείο, σύμφωνα με την προτίμηση της οικογένειας. Αυτά μπορούν να επιστραφούν στην οικογένεια για ιδιωτικό μνημόσυνο ή να ενταφιαστούν σε νεκροταφείο. Ορισμένες οικογένειες μπορεί επίσης να επιλέξουν να διασκορπίσουν τα λείψανα σε μια τοποθεσία που είχε σημασία για τον αποθανόντα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τυχόν πρόσθετες υπηρεσίες, όπως επίσκεψη ή θρησκευτικές τελετές, μπορεί να επηρεάσουν τη συνολική διάρκεια της διαδικασίας αποτέφρωσης. Επιπλέον, ορισμένες περιοχές ή εγκαταστάσεις ενδέχεται να έχουν συγκεκριμένους κανονισμούς ή διαδικασίες που μπορεί να επηρεάσουν το χρονοδιάγραμμα.